Wie is Artelux?

Artelux gordijnstoffen worden vervaardigd door Artex B.V. Artex is meer dan 50 jaar één van de belangrijkste fabrikanten van gordijnstoffen en maakt deel uit van de beursgenoteerde multinational Hunter Douglas, wereldwijd leider op het gebied van raambekledingsproducten. De Hunter Douglas Groep heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam en bestaat uit meer dan 125 ondernemingen die wereldwijd in meer dan 80 landen hun producten afzetten. Artex, het textiele centrum van Hunter Douglas, is van oudsher een drukkerij en weverij. Inmiddels vindt het hele productieproces; van ontwerp, doekontwikkeling, weven, veredelen, verven tot en met het bedrukken bij Artex in Aarle-Rixtel, Noord-Brabant plaats. Vanuit deze hoedanigheid is Artelux in 1992 ontstaan. En een groot voordeel is dat Artelux vanuit de Artex basis snel kan inspelen op trends en ontwikkelingen in de markt! De combinatie historie, passie en kennis maakt Artelux tot een merk dat zich heel bewust is van wat het ambacht ’textielontwikkelen’ met zich mee brengt. Dat is de kracht van Artelux. De combinatie van een ambitieus, jong, enthousiast ontwikkelings-, marketing- en verkoopteam in combinatie met een unieke collectie heeft Artelux een toonaangevende positie bezorgd op de gordijnenmarkt. Hierbij hebben de Artelux dealers uiteraard een belangrijke en bepalende rol gespeeld.

Zijn er naast de producten op de site nog meer kleuren/dessins leverbaar?

De website geeft een totaalbeeld van de Artelux collectie. In het Artelux collectie overzicht staan alle kleuren en dessins die van onze gordijnen te verkrijgen zijn. Dit overzicht geeft je dus een compleet beeld van wat er in de collectie zit.

Heeft Artelux een showroom waar ik de producten kan zien?

Artelux producten kun je vinden bij de betere woonspeciaalzaak. Kijk op de site bij verkooppunten voor een verkooppunt bij jou in de buurt waar je de Artelux collectie kunt zien, voelen, beleven en waar ze je professioneel kunnen adviseren.

Hebben jullie ook een telefonische klantenservice?

De verkoopbinnendienst is van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar op het nummer Tel + 31 (0)492 38 65 00 of per mail via sales@artelux.com.

Waar moet ik opletten bij de aanschaf van gordijnen?

We adviseren allereerst om professioneel advies in te winnen via één van onze dealers. Zie verkooppunten voor een dealer bij jou in de buurt. Want er zijn nog al wat aspecten van belang bij de keuze van de juiste raambekleding. Wat wil je bereiken met de (vouw)gordijnen? Geluid dempen, sfeer brengen, verduisteren, zicht wegnemen? Hoe wil je de gordijnen hangen? Aan een rail of roede? Aan het plafond of tegen de muur? Is er een vensterbank waar je rekening mee moet houden? Kunnen de ramen open? Naar binnen? Moet je hier rekening mee houden bijvoorbeeld bij de plaatsing van een roede? Zijn er raamhendels die uitsteken en waar je rekening mee moet houden? Welke confectie wil je… . en ook dat kan weer op diverse manieren en heeft diverse consequenties tot gevolg. Alvast oriënteren kan natuurlijk altijd. Bestel via onze gratis knipstalenservice je favoriete stofstaal om te kijken of de stof aan je verwachting voldoet. En heb je, je gordijnstof gevonden, kijk dan zoals boven vermeld bij verkooppunten voor een Artelux dealer bij jou in de buurt die je kan helpen om de stof in een voor jou passend (vouw)gordijn te maken.

 

Bezorgen buiten de Benelux?

Artelux heeft dealers in de Benelux. Wilt u bestellen buiten de Benelux om? Neem dan contact op met onze verkoopbinnendienst via telefoonnummer +31 492 386500.

Kan ik gordijnen wassen?

Artelux heeft een aantal wasbare kwaliteiten in de collectie. In het collectie overzicht kun je heel specifiek zoeken op wasbare kwaliteiten. Iedere Artelux kwaliteit is terug te vinden in het collectie overzicht en bij de technische specificaties vind je ook het wasvoorschrift. Indien wasbaar in de wasmachine verwijder dan alle haakjes en doe de gordijnen in de wasmachine. Bij voorkeur losse banen, stop de wastrommel niet te vol! Kies voor een fijnwasprogramma, een fijnwasmiddel en was niet te heet. Eventueel stop je de gordijnen in een kussensloop die je dichtknoopt om beschadigingen te voorkomen. Zijn de gordijnen gevoerd dan adviseren wij de gordijnen niet zelf te wassen. Het volume wordt dan over het algemeen te groot voor een standaard gezinswasmachine. Gordijnen stomen bij een professionele stomerij heeft onze voorkeur.

Hoe moet ik gordijnen inmeten?

Wij adviseren om de gordijnen te laten inmeten door een Artelux dealer.

Klopt de kleur van het gordijn op het scherm?

Kleuren op het scherm kunnen afwijken van de realiteit. Afhankelijk van hoe je je beeldscherm thuis hebt afgesteld, neem je een kleur waar. Wij hebben daar geen invloed op. We geven de beelden van de stof en daarmee de kleuren zo waarheidsgetrouw mogelijk weer.

Kan ik rechtstreeks bij Artelux kopen?

Nee, dat gaat niet. Artelux stuurt altijd door naar een woonspeciaalzaak voor een optimaal advies afgestemd op je wensen met betrekking tot functie, kleur, materialiteit, confectie, etc. Door te kiezen voor een Artelux dealer, kies je voor een professioneel advies, verwerking en eindproduct. Door middel van de gratis knipstalen helpen wij je graag in de oriëntatie fase maar verwijzen je daarna door naar een professional. Zie verkooppunten voor een dealer bij jou in de buurt.

Versturen jullie ook gratis stalen?

Wij versturen gratis knipstalen van onze gordijnstoffen. Weet je wat je zoekt? Zoek via het collectie overzicht naar de gewenste stof en bestel vandaaruit. Bij iedere gordijnstof bieden wij de gelegenheid om een gratis knipstaal aan te vragen. De knipstaal of stalen verzamel je in je winkelmandje en bestel je gratis. Na het bestellen ontvang je een mail met verwijzing naar een dealer bij jou in de buurt. Het besteltraject regelt zich zelf, volg de aanwijzingen op het scherm.

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?

Wij hechten groot belang aan de privacy van onze klanten en betrachten daarom de grootst mogelijke zorgvuldigheid in het behandelen en beschermen van persoonsgegevens. Wij verwerken data overeenkomstig de voorwaarden die daaraan worden gesteld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Privacyverklaring Artex B.V. (Handelend onder handelsnamen: Artelux / Kendix /De Ploeg / Your Edition / Loft 79)

Overige vragen? Neem contact met ons op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.