Natuurlijke charme met stadse mentaliteit

Met het thema ‘City Living’ borduurt Artelux naadloos voort op het vorig jaar geïntroduceerde ‘Luxury Living’, waarbij het stadse hotelleven een hoofdrol speelt. Hoogwaardige materialen, dramatisch kleurgebruik, doorleefde natuurstructuren en een hoge aaibaarheidsfactor vervullen op een elegante manier de te vergeven hoofdrollen in deze collectieserie. Uitgangspunt blijft dat het een collectie is voor thuis met de achterliggende gedachte dat je, je ook thuis kunt omringen met de luxe en rijkheid van onderweg. Toegankelijke klasse, verfijnd en elegant, passend binnen de Artelux filosofie.

Natuur als inspiratiebron

Van oorsprong laat Artelux zich graag leiden door de natuur, de natuur blijkt steeds weer een grootse inspiratiebron voor haar ontwerpers. Van Botanische dessins tot de keuze voor puur natuurlijke materialen of combinaties daarvan als katoen en linnen, of en daar zijn ze bij Artelux goed in, het streven om die hoogwaardige natuurlijke materialiteit na te bootsen met synthetische alternatieven. Daaruit is de collectie van City Living ontstaan. Het extraverte stadse hotelleven gecombineerd met het natuurlijke en ingetogen buitenleven. Dat ingenieus verweven.

Bekijk collectie

Aaibare stoffen

Aaibare stoffen met een hoge en verfijnde tactiliteit vinden ook nu weer hun weg in de collectie. Ze vormen een volwassen aanvulling op de collectie. Passen uitstekend binnen het City Living thema en doen recht aan de natuur met hun zachte uiterlijk. Zowel in kleur als materialiteit komt dat zachte aspect tot uiting. Verfijnd, vrouwelijk en gracieus. Een prachtig opponent van de harde vloeren, de stalen details en de zware, contrasterende kleuren die daarmee samen gaan. Kortom, natuurlijke charme met een urbane mentaliteit.

Sfeerverhogende eyecatchers

De rijkheid van die aaibare stoffen komt ook de akoestiek ten goede. Sfeerverhogende eyecatchers met een wat wolliger uiterlijk dragen optimaal bij aan de geluidabsorbering en zodoende het welbevinden in het interieur. Een linnenlookalike is een tikkeltje rauw maar oogt luxe en stoer en matcht goed met luxe interieur elementen. Het kleurenpalet is handmade en sluit naadloos aan bij de actuele interieurkleuren en maken het mogelijk om ton-sur-ton te gaan of júist met kleur te contrasteren en accentueren.

Actuele accentkleuren

Het ingetogen kleurbeeld dat Artelux hanteert in haar drukdessins sluit naadloos aan op de kleuren van het jaar zoals we die op diverse interieurplatforms terugzien. De tendens is een verlangen naar een gevoel van comfort, rust en veiligheid. Artelux speelt daar feilloos op in. Naast zacht en soft, aquarelachtig en beigevarianten is er ook een rol weggelegd voor actuele accentkleuren als teal, cognac, mosterd, terra. Ze matchen weergaloos samen door de verfijnde toepassing.

Van ausbrenners tot soepelvallende gesloten stoffen

Zowel elegant gecoloreerd in de uni paletten als heel subtiel en doordacht toegepast in de natuurlijke verhalen die hun weg vinden op het unieke ausbrenner doek, de soepelvallende gesloten variant of de linnenachtige en open inbetween die perfecte dragers blijken voor de nieuwste drukdessins.

Perfecte kleur nuance

Qua kleur zien we een verschuiving die zich manifesteert van grijs richting bruin, heel subtiel weliswaar. Maar bruin wordt het nieuwe grijs en vinden we veelvuldig terug in de Artelux drukdessins die zeer verfijnd op doek zijn aangebracht en door de waterachtige print natuurlijk worden aangezet. De zachte tinten van de drukdessins voegen een bescheiden kleurnuance toe die net dat verschil maakt zonder aandacht te vragen.

Artelux drukdessins

Kom in luxe thuis met Artelux

Als we het over kleurgebruik hebben willen we het slim gebruiken van verschillende garens nog eens benadrukken. Door het changeant effect dat ontstaat door menging van ton sur ton garens krijgen we als vanzelf een bijzonder interessant kameleoneffect in het interieur. Het doek krijgt hiermee een eigenschap toebedeelt die maakt dat er een magisch en matching tafereel ontstaat want door de zon of juist het ontbreken daarvan ontspringt er een natuurlijk schouwspel, het spel van zonlicht in combinatie met kleur en materialiteit en dat zorgt voor een niet te voorspellen, spannende interieurcompositie.

Kom in luxe thuis. Artelux.