Nieuwe collectie Artelux 2024

Gordijnen voor jouw thuisgevoel die de natuurlijke essentie omarmen

Artelux gordijnen: geïnspireerd door de essentie van de natuur. Dit resulteert in een unieke mix van kleuren, materialen en thema’s die een verfijnde ambiance toevoegen aan elke ruimte, afgestemd op de actuele interieurtrends. De Artelux kleurpaletten, weefstructuren en tekeningen zijn ontwikkeld door mensen met een textielhart, met aandacht en liefe voor hun werk. Er zit een verhaal achter, een filosofie, dat zie je en dat voel je.

Organische esthetiek

Organische vormen blijken een opvallende trend te zijn, met ‘gebogen lijnen’ als prominente esthetiek. Artelux speelt daar op in. Je vindt ze terug in de laatste collectie-aanvulling van Artelux. Zachte, afgeronde vormen nemen de overhand in reactie op de strakke lijnen van de minimalistische trend van afgelopen jaren. Aardse en pastelkleuren harmoniëren naadloos met deze organische esthetiek, waarbij texturen een cruciale rol spelen. De verfijnde stoffen uit de Artelux collectie-aanvulling brengen zachtheid en creëren een boeiend contrast met hoekige elementen en donkere tinten, wat diepte en visuele spanning oplevert. Comfort en welzijn staan centraal in deze trend, waarbij de focus ligt op zowel visuele aantrekkelijkheid als praktische duurzaamheid.

Natuurlijk licht

De ‘Soft Outdoor’ benadering integreert binnen- en buitenomgevingen, strevend naar rust en verbondenheid met de natuur. De nieuwe Artelux-collectie weerspiegelt de schoonheid van gras, bladeren, struiken en takken in dessins, kleuren en materialen. Of je nu in een stadsappartement of een landhuis woont, Artelux maakt het mogelijk om de natuurlijke pracht binnenshuis te omarmen. Het creëren van een naadloze overgangszone, waar Artelux inbetweens de connectie met buiten mogelijk maken terwijl de privacy behouden blijft krijgt steeds meer aandacht. Hierbij speelt licht een centrale rol, met natuurlijk licht dat ruimte en openheid biedt, getemperd door Artelux inbetweens op de gewenste momenten voor een maximaal wooncomfort.

Modern Seventies

‘Modern Seventies’ brengt een eigentijdse draai aan de jaren zeventig, met warmte, gezelligheid en retro-charme vermengd met moderne ontwerpen. Mosterdgeel, avocadogroen, oranje en bruine accenten domineren het kleurenpalet, gecombineerd met moderne tinten voor een actuele uitstraling. Meubels met ronde vormen en fluweelzachte bekleding dragen bij aan het comfort en de warmte, terwijl bloemmotieven uit de natuur een speels effect toevoegen. Materialen als hout, fluweel, glas en metaal worden eclectisch gecombineerd voor een harmonieus evenwicht tussen de stijl van de jaren zeventig en hedendaagse trends.

Tijdloze collectie

‘Sustainable Living’ benadrukt de groeiende aandacht voor het milieu in interieurkeuzes. Artelux streeft naar een gezonde, comfortabele en duurzame leefruimte, onder andere door het gebruik van gerecyclede materialen en tijdloze ontwerpen. De bewuste consument wordt aangesproken, die kiest voor upcycling en energie-efficiënte gordijnen – denk ook aan layering, dwz meerdere lagen om energiestromen beter te kunnen reguleren – als een duurzame bijdrage aan een comfortabel thuis. Artelux probeert ieder jaar een stukje duurzamer te worden en komt ook dit jaar weer met een collectie tijdloze gordijnstoffen die duurzaamheid naadloos integreert zonder de modieuze touch uit het oog te verliezen.

Kom in luxe thuis.

Artelux.