Landelijke gordijnen, echte sfeermakers in een puur interieur

Landelijk wonen staat voor puur wonen: een gevoel van behaaglijkheid in een ambiance vol natuurlijke kleuren en materialen. Artelux draagt graag bij aan die gelukzalige sfeer in huis. En we kunnen niet wachten om ook jóuw interieur een heerlijk warme uitstraling te geven met behulp van onze tijdloze landelijke gordijnen.

Van natuurlijke materialen

Hou je van natuurlijke kleuren en materialen, zoals warme stoffen, vergrijsde tinten, linnen en katoen? Kies dan voor landelijke gordijnen. De natuurlijke vezel en soepel vallende stof van landelijke gordijnen, laat zich stijlvol combineren met materialen als hout en steen. De collectie van Artelux biedt volop keuze in tijdloze landelijke gordijnen voor een natuurlijke, stijlvolle en rustieke uitstraling van je interieur. Artelux laat je kennismaken met de prachtige kenmerken van landelijke gordijnen in linnen en katoen.

Bekijk linnen en katoen

Ervaar de luxe van linnen

De stof linnen in landelijke gordijnen komt volledig tot zijn recht in de minimalistische sfeer van een landelijk of Scandinavisch interieur. Linnen is een 100% natuurlijke stof. De grove structuur en verdikkingen in de stof geven deze landelijke gordijnen hun unieke karakter. Landelijke gordijnen van linnen zijn soepel vallend en draperen hierdoor mooi. Linnen is heerlijk luchtig en natuurlijk zowel in kleur als samenstelling. Dat is dan ook precies waarom landelijke gordijnen van dit materiaal zo geliefd zijn. Ook het nonchalante kreukeffect dat linnen met zich meebrengt maakt de stof enorm populair.

Landelijke gordijnen in kalme natuurlijke kleuren

Niet alleen de garenkeuze of doekstructuur is bepalend voor de sfeer van jouw woonruimte; ook de kleur van linnen landelijke gordijnen draagt bij aan de ambiance van je interieur. Met neutrale bruintinten kun je alle kanten op. Bijvoorbeeld richting een stoerdere of juist romantische woonbeleving. Artelux verrast je met een kleurenpalet waarbij de natuur als uitgangspunt is genomen. De schakeringen in onze landelijke gordijnen variëren van klei- of kiezeltinten tot koraalrood of smaragdblauw. Alle tinten ademen natuurlijke kalmte, en stoffen kenmerken een pure, rijke uitstraling.

Goed om te weten

  • Linnen is gevoelig voor vocht en laat zich graag staand op de grond confectioneren, het liefst met een dubbele, brede zoom.
  • De lengte van je landelijke gordijnen is afhankelijk van de luchtvochtigheid in de ruimte.
  • Staande confectie voorkomt dat jouw landelijke gordijnen van linnen hoogwater hangen.